25.9.2010

Diaspora* Facebookin avoimen lähdekoodin kilpailija

Diaspora on vapaan lähdekoodin ohjelmisto internetissä, joka on hyvin facebookin tyyppinen yhteisöllinen verkko. Diaspora ohjelmisto on mahdollista ottaa käyttöön esimerkiksi 100 eri sivulla, mutta silti kaikki eri sivuilla olevat Diasporat ovat yhteydessä toisiinsa.
Tällä hetkellä julkaistu versio on ns "aikainen alpha" eli alphaa edeltävä versio ja se ei ole tietoturvaltaan riittävä. Ohjelmiston kehittäjä suositteleekin, ettei ohjelmistoa käytettäisi, ennen kuin sen tietoturvaongelmat on saatu korjattua.
Tällä hetkellä kaikki, yksityisetkin tiedot, ovat kaikkien saatavilla ja siksi omia tietojaan ei tule missään nimessä laittaa ohjelmistoa hyödyntäville sivustoille.

On enemmän kuin todennäköistä, että Facebook tulee samaan useita erittäin kilpailukykyisiä kilpailijoita ja esimerkiksi "yritysten facebook" on jo pitkällä kehityksessä. Facebookin "kulta-aika" tulee tuskin kestämään enää montaa vuotta. Ainakin käyttäjät alkavat jakautua eri palveluihin.

Facebook on bisnes, ja mainostajat ovat ottaneet sen lämpimästi vastaan. Facebookin vuosittainen liikevaihto on miljoonaluokkaa ja tulee varmastikin kasvamaan kun markkinoinnin ammattilaiset keskittävät markkinointia yhä enemmän kuluttajien suosimiin palveluihin yleispalvelujen, kuten uutissivustojen sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu keskusteluun!