7.1.2014

Eurojahti tv-ohjelman pelit huijausta? Katso kuvat ja vertaa itse!

Eurojahti on MTV3- ja Sub-kanavilla esitettävä peliohjelma, jota esitetään pääasiassa öisin ja viikonloppuisin. Useat katsojat ovat mm. keskustelupalstoilla närkästyneet peleihin, jotka ovat todella tulkinnanvaraisia ja sen myötä myös vaikeita ratkaista. Selvitimme tarkemmin millaisia pelejä Eurojahti-ohjelmassa on ja mitkä olivat niiden ratkaisut ja miten näihin oli päädytty.
Eurojahti on kestoltaan pitkä, noin viisi tuntia ja tänä aikana saatetaan pelata vain yksi peli. Aluksi voittopotti on pieni, mutta sitä nostetaan muutamia kertoja tunnissa katsojien mielenkiinnon varmistamiseksi. Ohjelman loppuvaiheessa potti saattaa olla suurudeltaan jopa 1500 euroa, mutta varmuutta sen jakamisesta ei ole, os kukaan ei keksi vastausta

Tässä on esimerkki pelistä, jossa kilpailija vastaa väärin, mutta voittaa rahaa. "Laske kaikki mahdolliset luvut yhteen" Jos aloitetaan yhteenlasku luvusta 2013, tuloksen pitäisi olla suurempi kuin 2013, vai onkohan luvun 1, sittenkin luku I? Oikea vastaus on tuotannon näkemyksen mukaan 332.
 
Sama peli vielä kuvana:
Peli ja ratkaisu:


Tässä vielä toinen esimerkki. Tehtävässä tulee laskea kaikki eurot ja sentit yhteen. "Vääriä" tai muokattuja euroja ja senttejä ei kuitenkaan tule laskea yhteen.
Oikea vastaus tähän peliin oli 14,40. Mm. ylärivin 10 euron seteli ja alarivin 20 sentin kolikko ovat muokattuja, eikä niitä kuulu laskea mukaan.
Suurin osa televisiokatsojista seuraa ohjelmaa tavallisella SD-laadulla, jolloin seteleiden ja kolikoiden virheiden erottaminen kuvasta on haasteellista. Satunnainen katsoja tuskin edes tulee ajatelleeksi, että kaikki kuvassa näkyvät setelit ja kolikot eivät olisi aitoja. Esimerkiksi kuvan oikeassa ylälaidassa 10 euron setelin ykkönen on virheellinen. Kaikkiaan virheitä kuvaan on piilotettu kymmenen kappaletta.

Vaikkei MTV Oy, Mtv3 tai Sub olekaan vastuussa pelien järjestämisestä, katsojan näkökulmasta lähettävällä kanavalla on silti moraalinen vastuu ohjelmistostaan. Kuvan yläreunassa on koko ohjelman ajan nähtävissä kanavan logo. Näyttämällä ohjelmaa jopa viisi tuntia vuorokaudessa MTV Oy ja sen kanavat hyväksyvät tälläisen peliohjelman ja seisovat sen takana. Ohjelman pelit sisältävät liki poikkeuksetta jonkinlaisen "koiran haudattuna", joka katsojan pitää ymmärtää havaita.
 
Eurojahdin taustalla toimiva yritys Londur Oy on 2013 perustettu espoolainen liikkeenjohdon konsultointia pääliiketoimintanaan harjoittava yritys. Eurojahdin studiot sijaitsevat Helsingissä ja Budapestissa. Londur on multikansallinen yritys ja se harjoittaa vastaavanlaista tv-pelitoimintaa kymmenissä eri maissa.

8 kommenttia:

 1. Olen yrittänyt selvittää mahdollisuutta vaikuttaa pelin tarkempaan tutkintaan,mut tuntuu ettei kukaan haluu ottaa kantaa..huijarifirmojahan riittää aina,mut eniten luokkaa ison mediavaikuttajan Maikkarin rooli mahdollistajana ja rahastajanakin..ei pääse edes keskustelemaan asiasta! Kansanedustajaa,JSN, ja mottiakin olen lähestynyt huonolla menestyksellä... Ärsyttävää ja surullista..!!

  VastaaPoista
 2. Artikkelin kaksi viimeistä virkettä ovat virheellisiä.

  VastaaPoista
 3. Hei! Mielestäni on kyllä varsinkin nämä tulkinnanvaraiset tehtävät ihan kamalaa rahastusta.. itse pääsin kerran suoraan lähetykseen ja vastasin väärin, yhdellä, ettei se aivan pashgan jauhamista ole, mene ja tiedä..

  VastaaPoista
 4. Eurojahti pukeutuminen naisilla vähäistä( rintaliivit päällä) halvanBIMBONnäköistä :( mies joka siellä äsken oli, todella hyvin pukeutunut :) eikä sekoillu, herrasmies :)

  VastaaPoista
 5. Kirjoittajan oma epäonnistuminen pelissä paistaa kyllä aikalailla tekstistä läpi. Jos et osaa, älä valita.
  Mitään huijausta ei ole tapahtunut.

  Ekalle anonyymille tiedoksi että rupee järjestään vaikka naamakirjassa kamppanajaa maikkarin isoimpia mainostajia vastaan ja jos saat tolle tuulta siipien alle niin jo rupee maikkariakin kiinostamaan mitä heidän kanavallaan tapahtuu.

  Toinen vaihtoehto on tietysti että tarjoot maikkarille paremman peli konseptin omalla firmallasi jossa kaikki osapuolet voittaa. Eiköhän se myös kiinnosta rahapulassa painivaa maikkaria.

  VastaaPoista
 6. Sain juuri Saunalahdelta laskun : 335,43 e. !!!! kun olin niin sinisilmäinen ja TOSI TOSI TYPERÄ, että osallistuin heidän ylläpitämään kilpailuun.. TYHMYYDESTÄ sakotetaan, se on taivaan tosi, JOKAINEN TIETÄÄ, ETTEI ILMAISIA LOUNAITA EI OLE !! Jätkä vastasi koko ajan : " olet NIIN lähellä, mutta yritä uudelleen... " ja minähän yritin !

  VastaaPoista
 7. Eurojahti Tiedä ja voita Voittostudio "peleistä" Kurt Netto Kuhmoisista "voittaa" jatkuvasti 2000€ kyllä nämä haisee vahvasti sopupeliltä.

  VastaaPoista

Osallistu keskusteluun!