26.9.2010

Ruutu.fi - Mainosten ylitarjontaa


En ole lähes 6kk koskenutkaan ruutu.fi palveluun. Katsoin viimeksi jakson "Kuorosota" ohjelmasta. Se oli suorastaan karmeaa. Mainoksia oli aivan järjettömästi ennen itse videota (noin 60 sekuntia).

Rohkaisun kuitenkin itseni, kun kiinnostuin "Kaksi lensi yli marin pesän" ohjelmasta. Odotin palveluta paljon, mutta petyin. Mainoksia tuli joka 8. minuutti noin 45 sekunttia, lisäksi mainoksia tuli ennen itse ohjelmaa. Surkeuden lisäämiseksi flash-player on hyvin raskas ja pätkikin ajoittain 1mb/512kb yhteydelläni (Ei ole nopea, mutta yleisin käytössä olevista). Ohjelma saattoi pysähtyä aivan yllättäen, ääni jatkui mutta kuva pysähtyi. Tämä saattoi johtua osittain yhteydestäni, mutta käytetyimmät flash-playerit (Youtube, flow) kyllä pyörittävät videot kuin videot ihan hyvin.

Onko edes laillista pyörittää 3 eri mainosta 8 minuutin välein? En tohtinut ottaa yhteyttä viestintävirastoon, sillä aikaisempaan yhteydenottooni (MTV3 mainoskatkojen pituus oli 2 minuuttia yli sallitun) ei oltu lainkaan vastattu.

Katsomo.fi on sen sijaan loistava palvelu. Mainoksia on, mutta niitä ei tulvi kuten Ruutu.fi palvelussa. Vaikka henkilökohtaisesti pidän enemmän Nelosen, Jimin ja Livin ohjelmistosta, käytän jatkossa katsomoa, jos jotakin haluan netti-tv:stä katsoa.


Ruutu.fi arvosana
2/10+ Paljon ohjelmia
+ Helppokäyttöinen

- Järjettömästi mainoksia
- Ajoittain raskas flash-player
- Mainosten ajoitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu keskusteluun!