31.10.2010

Johanna Tukiainen ja julkisuus

Tunnistatko heistä kaikki?

Miksi Johanna Tukiainen (Myöhemmin J.T) pysyy julkisuudessa?
J.T herättää paljon huomiota, sekä positiivista että negatiivista. Suuri määrä ihmisiä lukee häneen liittyviä uutisia, lööppejä tai juoruja vain uteliaisuuttaan. J.T liittyvät artikkelit keräävät aina hyvin ihmisiä lehden kotisivulle ja siten lehti saa myös lukijoita.

Kuinka paljon J.T tienaa?
Mahdotonta sanoa. Juorulehdet maksavat yksinoikeusjutuista 500 eurosta ylöspäin jopa 5000 euroa tai enemmän. ns "alanurkat" eivät kuitenkaan ole aina edes 50 euron arvoisia. Henkilöuutisoinnista J.T ei aina edes tienaa mitään, mutta pysymällä lööpeissä hän takaa sen, että ihmiset muistavat hänet ja käyvät esimerkiksi hänen keikoillaan. En sulkisi pois pimeän työn mahdollisuuttakaan.
  • Lue koko juttu ja selaa kaikki kysymykset!
Voiko julkisuudella elää?
Suomessa julkisuudella elävät vain harvat. Yleensä hekin toimivat esimerkiksi viihdealalla yrityksissä julkisuustyön ohessa. Rahaa ei saa senttiäkään "olemalla julkkis" vaan on kyettävä tekemään eri mediatalojen kanssa sopimuksia, jotka hyödyttävät julkkista taloudellisesti. "Julkkiksen" työ on usein huonopalkkaista ja palkkauksen suuruus riippuu omasta (tai agentin) aktiivisuudesta sekä suhteista eri medioihin.

Niko Saarinen lupasi poistua julkisuudesta mutta on yhä julkisuudessa, miksi?
N.S ei ollut ollut lööpeissä tai uutisissa viikkoihin, joten hän tarvitsi jonkin uutisen joka vetäisi hänet takaisin julkisuuteen ja saisi huomiota. Arkipäivää ns "turhien julkkisten" keskuudessa. Myös lehti, jossa itse toimin saa useita soittoja päivässä ns. "turhilta" julkkiksilta, jotka haluavat saada henkilöartikkelin.

Miksi Idols, Talent tai Xfactor tähdet katoavat julkisuudesta?
Tosi-TV julkisuus ei aina suinkaan ole positiivista tulevaisuuden levytyshaaveiden kannalta. Siksi onkin tärkeää pyrkiä poistamaan "Idols-"  etuliite nimestään. Lehdet lopettavat ohjelmista uutisoinnin yleensä noin viikko ohjelman loppumisen jälkeen. Kaikki levy-yhtiöiden palkkaamat uudet artistit saavat myös ohjeet julkisuudessa esiintymiseen ja usein haastattelut yms. halutaan järjestää silloin, kun levyä ollaan julkaisemassa.

Minä haluan julkkikseksi, kuinka aloitan?
Lähes kaikki julkisuuden henkilöt ovat tunnettuja jonkun toisen julkisuuden henkilön kautta tai tosi-tv ohjelman myötä. Vain yhtä reittiä julkkikseksi ei ole. On julkisuuteen päästy youtubenkin avulla, joten reittejä on useita. Internetistä tulee varmasti seuraavien vuosien aikana uusia julkkiksia tosi-tv ohjelmien ohella.




Jäikö jotain hampaan koloon? Kommentoi tai kysy julkisuudesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu keskusteluun!