24.10.2010

Johanna Tukiainen tehnyt jälleen rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta.

Kuva ei liity tapaukseen

Tämä käy ilmi Johannan Seiska-lehden blogista. Poliisitutkinta on aloitettu ainakin Facebookin viharyhmän sekä erään juorulehden (Hymy) keskustelupalstojen osalta. Aikaisemmin Susan Ruusunen teki vastaavan "tempauksen" ja nettikirjoittelijat joutuivatkin tukalaan tilanteeseen.



"Nyt poliiseilla on tuhansia sivuja tulostettuna minun herjauksiani, lakimieheni hoitaa asiaa. Esim. kuvashoppaukset, jossa minun kasvojeni tilalla on photoshopattu jokin eläin, ovat selkeästi kunnianloukkausta. Myös epäsuorat tai suorat viittaukset huoraamiseen ovat herjausta."
Onkin siis hyvä muistaa, että Suomen laki on voimassa myös internetissä. Joka kerta kun käyt esimerkiksi hymy.fi verkkosivulla, tallentuu IP-osoitteesi kävijäseuranta tms. ohjelmistoon. IP-osoitteen avulla voidaan selvittää asuinkunta, internetpalvelun tarjoaja sekä paljon muuta käyttäjään liittyvää. Ylläpitäjät ovat velvollisia luovuttamaan nämä tiedot poliisin pyytäessä. Tarkka osoite voidaan selvittää ottamalla yhteyttä palvelun tarjoajaan.
Myös tätä blogia selatessassi tallenetaan sinun käyntisi kävijäseurantaa varten. Tarkkaa seurantaa ei kuitenkaan ole käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu keskusteluun!