3.3.2011

Riku Nieminen, miksi olet kaksinaamainen?


Riku Nieminen on ollut julkisuudessa useaan kertaan Zeitgeist- elämäntapa järjettömyytensä myötä. Hän tulkitsee ajattelun niin, ettei maailmassa tarvita ollenkaan rahaa, vaan kaiken saa aina kun tarvitsee. Ajatus ei missään tapauksessa ole huono, mutta kuinka uskottava se on?

Riku Nieminen on pyytänyt munatuottajilta yli 100 000 euron palkkiota siitä, että munamiestä käytetään markkinoinnissa. Luuleeko Nieminen todella, että joku maksaisi kuusinumeroisin summan munamiehen käyttämisestä mainonnassaan?

Kaiken kukkuraksi koko ajatus 100 000 palkkiosta sotii Niemisen ajattelua rahattomuudesta ja hän on itse kertonut, ettei arvosta rahaa? Onkohan tässä nyt iso vai erittäin iso ristiriita? Jos korostaa jotakin aatetta, olisi syytä myös elää sen mukaan, eikä toimia aina niin kuin parhaaksi näkee juuri oman itsensä kannalta.


Lopuksi vielä mainittakoon, että Riku Nieminen mainitsi kyllä Maria! ohjelmassa haluavansa päästä "hyvään toimeentuloon." Se tuskin tarkoittaa kuitenkaan sitä, että Nieminen tienaa satoja tuhansia yhdestä mainoskampanjasta?

Kuva: omakaupunki.hs.fi

4 kommenttia:

 1. mieti nyt vähän ennen ku kirjoitat8. maaliskuuta 2011 klo 12.34

  Hohhoijaa taas. Vastaus sun kysymykseen "Luuleeko Nieminen todella, että joku maksaisi kuusinumeroisin summan munamiehen käyttämisestä mainonnassaan?" on ei luule. Sehän Rikun pointti olikin, mutta et vissiin tajunnut siitä mitään. Riku ylihinnoittelee itsensä jotta sen EI tarttisi tehdä noita keikkoja ja mainoksia.

  Toisekseen. Mulla on ihana ajatus siitä että mun tai kenenkään muunkaan ei tarttis tehdä töitä. Olen silti töissä. Tekeekö se musta jotenkin kaksinaamaisen? Ei. Koska työnteko on pakko jos aikoo saada rahaa.

  Rikulla ja Zeitgeistilla on idea siitä miten raha on kaiken este ja sitä ei tarttis olla. On kuitenkin todella naurettavaa sunkin kirjoitella asiasta yhtään mitään kritiikkiä sillä tiedät itsekin että koko meidän yhteiskunta pyörii rahan ympärillä ja Rikulla on varmasti vuokra ja ruoka maksettavana. Ei se että Riku uskoo että asiat voisi olla paremmin tarkoita sitä että sen pitää hylätä raha ja ryhtyä elämään kadulla syöden maahan pudonneita ruuantähteitä. Pointti on se että nykyisessä rahasysteemissä kenelläkään, edes valtioilla, ei ole mitään muita vaihtoehtoja kuin juosta tuon rahan perässä. Ei Riku yksin mitään muutosta saa aikaan eikä varsinkaan kun sinäkään et viitsinyt ajatella asiaa loppuun vaan aloit heti syyttäämään.

  Logiikkasi mukaan, ja tasavertaisuuden nimissä, voisit sitten yhtähyvin kirjoittaa kaikista kansanedustajista samanlaisen mollaus viestin jossa vaadit kutakin tilille siitä mitä ne on ideoinut ja toivonut saavansa aikaan eduskunnassa, vaikka pelkkää puhetta se on ja mitään ei tapahdu, valmista ei tule.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ajatuksia herättäneestä kommentistasi!

  Olet kyllä oikeassa siinä, ettei kukaan tule toimeen ilman rahaa. Kirjoitushetkellä Riku ei ollut vielä tullut julkisuuteen ja paljastanut syytä suureen palkkioon, joten juttuni perustuikin lähinnä munatuottajien näkemyksiin.

  Marja Tyrni teki viime vuonna melkoisen summan rahaa osallistumalla tapahtumiin ja esiintymällä. Luulisi, että myös Nieminen haluaa takoa, kun rauta on kuumaa. Eiväthän kaikki keikat missään tapauksessa ole niitä suosikkeja, mutta esimerkiksi TV-mainoksesta voisi oikeasti saadakin 10 000 euroa. Keikka olisi helppo, aivan kuin Putouksen sketsiä kuvattaisiin, mutta Rikua ei kiinnosta?

  Toisaalta taas voi pitää arvokkaana, ettei hienoa hahmoa liikaa kaupalliseta, koska tällöin hauskuusarvo putoaa. Munamieheltä on ainakin myöhemmin keväällä tulossa levy ja mitä todennäköisimmin se tulee myös myymään.

  VastaaPoista
 3. Alkajaisiksi pyytäisin anteeksi hieman vihaiseen sävyyn kirjoittamaani kommenttia. Olin lukenut erään lehden verkkosivuilta 8 sivua kommentteja joissa oli samaan tapaan sivuutettu koko artikkelin pointti joka jo otsikossa oli käynyt ilmi, mutta 80% kommentoijista ei ilmeisesti ollut edes lukenut artikkelia vaan hyökkäsi henkilökohtaisesti Rikua tai ideologiaa vastaan, koska Riku oli pyytänyt niin suuria summia ja oli muka siksi kaksinaamainen. Huomaisin tosiaan vasta nyt että kirjoituksesi oli 3.3. Silti otsikkosi oli niin provosoiva, että jos tuollainen olisi itsestäni kirjoitettu olisin vihainen. Eniten ärsyttää se, että Riku NIMENOMAAN Maria! ohjelmassa korosti että kommenttinsa ovat omiaan, eivätkä edusta Zeitgeistin virallista kantaa. Riku ei ole Zeitgeistin julkinen puhemies, vaan kaveri joka kuten monet muutkin ovat nähneet Zeitgeist-liikkeen dokumenttivideoita netissä ja sitä myötä tajunneet miten maailma pyörii.

  VastaaPoista
 4. voihan...kirjoitin vastausta ainakin tunnin ja sitten teksti katosi... :(

  Meen hyppää kaivoon nyt...

  VastaaPoista

Osallistu keskusteluun!