15.3.2011

Salatut Elämät jaksoja levitetään laittomasti netissä!

Salatut elämät logo (MTV3)

Internetiin on viime vuosina syntynyt muutamia sivustoja, jotka jakavat Salattujen elämien jaksoja etukäteen. Nykyisin Mtv3:n katsomosta on mahdollista katsoa seuraavan päivän jakso pientä maksua vastaan, mutta jakso on mahdollista ladata myös ilmaiseksi muutamilta suomalaisilta sivustoilta.

Tutustuin tarkemmin huomisensalkkarit.comiin sekä ismolaitela.comiin. Molemmat sivustot ovat jakaneet Salkkareiden jaksoja jo useiden kuukausien ajan. Tapana on, että sivuston jäsen, jolla Katsomo-palvelu on käytössä, lataa jakson ensin omalle koneellensa ja sitten ulkomaiselle serverille. Ulkomaiselle serverille annetaan linkki suomalaisella sivustolla, ja jäsenten on mahdollista ladata jakso.


Huomisensalkkarit.com mainostaa räikeästi omaa VIP-palveluaan. VIP-palvelu maksaa kuukausittain muutamia euroja ja sen avulla on mahdollista mm. katsoa jakso suoraan selaimesta. Lisäksi sivuston haltija "kinuaa" lahjoituksia jäseniltä mm. massiivisilla yhteisöviesteillä ja forumilla.

MTV Oy:n lakimies on ollut yhteydessä huomisensalkkarit.comin ylläpitäjään kirjeitse ja vaatinut tätä lopettamaan laiton toiminta. Näin ei kuitenkaan olla toimittu, sillä itse sivustolla oleva materiaali on vain linkkejä, tekstiä sekä muuta täysin laillista.

Huvittavinta koko toiminnassa on se, että myös ns. "inhouse" versioita jaksoista on levinnyt internetiin. Nämä jaksot sisältävät vielä timestampin mustalla taustalla sekä alussa vilahtaa myös Fremantle Median logo. Näitä ei ole tarkoitettu julkaisuun. On siis selvää, että joku Fremantle Medialta on toiminnassa mukana.

5 kommenttia:

 1. Miksei salkkareita näy enää mtv3 katsomossa????

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne ainakin minulle näkyvät:
  http://katsomo.fi/?treeId=30101

  VastaaPoista
 3. Tätä samaa olen ihmetellyt minäkin. Eilen näkyi muutaman tunnin ajan, tänään taas ei lainkaan. Näkyy vain välilehdet Aiemmat jaksot, Damdam jne.. mutta ei kuvakkeita, joista ohjelmat saisi näkyviin.

  VastaaPoista
 4. http://katsomo.fi/?progId=63695 Tuolta sain 21.3.2011 jakson näkyviin.

  Jos ei salkkarit toimi, kannattaa kokeilla jotakin toista ohjelmaa, jotta varmistuu, että ongelma on nimenomaan salkkareissa!

  VastaaPoista
 5. huomisensalkkarit.foorumini.com levittää laittomasti salattuja elämiä!!

  VastaaPoista

Osallistu keskusteluun!