15.9.2010

Television hätäviestitys lapsenkengissä

Moni meistä muistaa sen "piip piip" hätätiedoite Rovaniemellä palaa varastorakennus ...
Kyseinen hätätiedoite pyörii punaisella taustalla Yle TV1, YLE TV2, MTV3, NELONEN, JIM ja SUB ohjelman yllä. (Kanavaniput A ja B?)
Tämän viikonalkupuolella noin kello 22:00 annettiin vanhentunut hätätiedoite television kautta ilmoille. Toki kyseinen hätätiedoite oli päivätty heinäkuulle mutta silti se aiheutta varmasti joissakin ihmisissä turhautumista ja ehkä jopa kyseenalaistamista. Miksi meillä on käytössä systeemi joka saattaa tuoda esille vanhoja hätätiedoitteita vain pienen inhimillisen virheen vuoksi?

Olemme kaikki ihmisiä toki minä sen ymmärrän, mutta miksei hätätiedotteita voida lähettää paikallisina kun mainoksetkin ja paikallisuutisetkin voidaan?

Tulipa aiemmin kesällä tiedoite "OHI ON OHI ON .. karhu poissa" tiedoite teeveeseen. Siis hätätiedoite siitäkin kun hätä on jo ohitse. Kysyin pelastuslaitokselta mistä kyseinen ilmoitus oli peräisin ja he kommentoivat kyseisen ilmoituksen olleen tarkoitettu muuhun käyttöön, ei televisioon.

Systeemi on aivan lapsenkengissä eikä sitä saada tehokkaasti toimimaan. On siis turha käyttää systeemiä joka ei toimi niin kuin sen kuuluisi toimia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Osallistu keskusteluun!